5 gode råd til fodbad derhjemme
Bliv klogere på, hvordan du kan tage et fodbad, som ikke udtørrer eller skader huden.
Hvornår må man ikke tage fodbad?
Har du diabetes, bør du helt undgå fodbad. Hvis du har åbne sår, hæle med revner eller nedgroede negle, er det godt først at konsultere en statsautoriseret fodterapeut, inden du putter fødderne i fodbad. Husk at vandet udtørre dine fødder, så det er vigtigt at smøre dem ind i en god og fed creme bagefter.
De 5 gode råd til fodbad
Vi har samlet 5 gode råd til at give dine fødderne det bedste fodbad i hjemlige omgivelser.
- Fyld en balje med lunkent vand – uden sæbe eller en uparfumeret sæbe. Husk at tjekket vandets temperatur, da det ikke må være for varmt. Du kan tjekke temperaturen med din albue først – vandet føles behageligt.
- Lad kun dine fødder være i vandet i max fem minutter. Brug en passende svamp til hudtypen – blød svamp til sensitiv hud, grov side til hård hud – eller en neglebørste til at skrubbe dine fødder og negle
- Tør dine fødder grundigt med et håndklæde – også mellem tæerne – herved undgår du svamp mellem tæerne
- Brug aldrig fodfil for at fjerne hård hud! Selvom huden er blevet blød, så gør fodfilen kun problemet værre. En statsautoriseret fodterapeut kan fjerne den hårde hud på skånsom vis og vejlede dig til passende forebyggelse hjemme.
- Vand udtørrer huden, så det er vigtig at afslutte fodbadet med at smøre fødderne ind i en passende creme. Men undgå creme mellem tæerne!