Husker du at smøre dine fødder ind i creme?

Du bør bruge fodcreme hver dag. Det er nemlig med til at forebygge hård hud.

”Men hvilken fodcreme skal jeg så vælge?” tænker du nok. Inden du forfalder til nettets mange salgsfælder og parfumerede cremer uden nævneværdig effekt, bør du læse med her. For det er ikke ligegyldigt, hvilken creme du smører fødderne ind i.

Creme gør godt

Som hovedregel bør du bruge en fodcreme, som statsautoriserede fodterapeuter anbefaler.

Hvorfor? Fordi de virker dér, hvor problemet er – og bidrager til at holde huden sund, fugtig og elastisk. Fodterapeuter er eksperter på føddernes sundhed. Så hvis de anbefaler en creme, ved du, at den er god for dine fødder. Bodylotion er for eksempel ikke godt nok at bruge, fordi det indeholder for meget vand. Og på længere sigt vil det tørre din hud ud.

Er din hud meget tør eller skadet, bør du gå efter en skumcreme og følge op med fodcreme med en høj fedtprocent – så hudens fugtindhold og barriere kan blive genoprettet. I sidste ende er det hudens tilstand, der afgør fedtprocenten.

Fodcreme holder hård hud fra døren

Det kan være en god idé at skabe sin egen plejerutine, der slutter af med fodcreme. I virkeligheden kræver det ikke ret meget.

  • Tag et bad og skyl fødderne. Husk at tørre dem grundigt – særligt mellem tæerne for at undgå fodsvamp.
  • Brug en pimpsten eller en grov svamp på tør hud, til at køre hen over 1-2 gange lige før badet afsluttes. På den måde kan huden nemmere absorbere fodcremens fugtgivende egenskaber. Lider du meget af hård hud, bør det dog fjernes af en statsautoriseret fodterapeut, som beskærer det. Fodterapeuten fortæller dig, hvorfor det opstår og hvordan du kan forebygge det.
  • Smør et lag fodcreme på huden, men ikke mellem tæerne. Ellers risikerer du at udvikle fodsvamp. Brug fodcreme hver dag – morgen eller aften – så huden forbliver fugtig og elastisk. Det forebygger hælrevner og hård hud. Brug kun den mængde, huden kan absorbere.
  • For hyggens skyld kan du omslutte dine fødder i en blød sok lavet af uld, bomuld eller bambus. Men det er ikke nødvendigt, for at huden kan absorbere cremen. For meget creme vil blot sætte sig i strømpen.

Vil du forkæle dine fødder endnu mere? Tag et kig på vores guide til, hvordan du plejer dine fødder her.

Sidebar