Det skal files væk! Eller hvad?

Nej, det skal den hårde hud på fødderne ikke. For fodfilen er fodens værste fjende.

Hård hud og ligtorne får mange til at ty til fodfilen og file løs for at komme problemet til livs. Men det svarer til at tage sandaler på i regnvejr for at holde fødderne varme og tørre.

Fodfilen er nemlig en midlertidig løsning på et vedvarende problem. Hvis du lider af hård hud, bør du lytte til, hvad dine fødder forsøger at fortælle dig. For hård hud og ligtorne er tegn på, at dine fødder lider – og har brug for professionel fodterapi.

Ofte overhører vi vores fødders beklagelser og skrig. Men det værste, du kan gøre, er at holde dig for ørerne. For det er nemmere at forebygge og tage problemerne i opløbet end at vente, til problemerne er blevet for store.

Hvorfor er fodfilen fodens værste fjende?

For mange vil fodfilen være den nemme løsning til at fjerne hård hud fra fødderne. Men fodfilen danner friktion og varme, som får huden til at danne ny hård hud. På den måde forstærker du problemet.

Derfor skal den hårde hud skæres væk. Men det er ikke noget, du selv må give dig i kast med. Hvis du – udstyret med en skarp skalpel i hånden – begynder at lege kirurg på dine stakkels fødder, risikerer du, at der går infektion i huden på din fod. Det er en smertefuld affære, som kan ende med at blive farlig. Du skal i stedet søge professionel hjælp hos en fodterapeut, hvis du danner hård hud. De er nemlig uddannede til at skære med skalpellen.

Men du skal også finde ind til kernen af problemet. For hård hud opstår, fordi kroppen forsøger at beskytte huden mod tryk. Det er således ofte fejlstillinger i dine fødder eller dit valg af fodtøj, der giver hård hud under fødderne.

Se hvad en fodterapeut kan hjælpe dig med her

Sidebar