Fodterapeuten er lig med faglighed

Sygeplejerske, Lotte Olesen, slap af med smerter i både fødderne og lænden, efter hun fik lavet indlæg hos fodterapeuten. Og så kunne hun få gode, faglige svar på sine spørgsmål.

Lotte Olesen er vant til at være på fødderne i sit job som sygeplejerske. Det har hun efterhånden været i mange år. Men hendes fødder begyndte at gøre ondt, og hun tog en tur omkring lægen.

Jeg er åbenbart arveligt disponeret for slidgigt, så det forreste af min fod synker lidt sammen. Lægen opfordrede mig til, at jeg skånede foden med indlæg i skoene. Så jeg købte nogle indlæg. Men det duede ikke. Hvordan skulle jeg også kunne vide, hvordan sådan nogle indlæg skulle være?” siger Lotte.

– Derfor tog jeg kontakt med en fodterapeut, som formede nogle indlæg efter de særlige udfordringer, mine fødder havde. Det kostede mig nogle penge, men det var en supergod beslutning.

Lændesmerter forsvandt også

Efter en kort tilvænning kunne Lotte hurtigt mærke, at hendes nye indlæg løste den opgave, de var bestilt til.

– Jeg kunne stå og gå længere uden, at jeg mærkede til mine fødder. Og desuden fik jeg klart mindre smerter i lænden – det havde jeg også døjet med tidligere, fortæller hun.

Med sin fornyede opmærksomhed på fødderne bestilte Lotte en ny tid hos fodterapeuten.

– Jeg fik lige et eftersyn. Fik fjernet hård hud og den slags. Og derefter kan jeg selv holde mine fødder i fin stand. Hvis der kommer hård hud igen, bestiller jeg et nyt eftersyn med det samme, forklarer sygeplejersken.

Hun kan godt lide at komme hos en statsautoriseret fodterapeut, fordi fagligheden er i orden.

Jeg er måske lidt præget af mit job, for jeg lægger stor vægt på faglighed. Når jeg har et spørgsmål, kan fodterapeuten give svar på et højt, fagligt niveau. Og så er jeg rolig igen,” smiler Lotte.

Anbefaler fodterapeut til patienter

Med sit virke i en sygeplejeklinik ser Lotte mange fødder, som kunne trænge til en kærlig – og faglig – hånd. Selvom patienten besøger hende af en anden årsag, er Lotte hurtig med at anbefale professionel hjælp til fødderne.

Jeg opfordrer mange patienter til at få fjernet en lille ligtorn – eller hvis det er en ældre patient; måske bare få hjælp til at klippe negle og beskære den hårde hud. Det er en rigtig, rigtig god idé at få hjælp, før det udvikler sig til noget mere generende,” siger Lotte Olesen.

 

Artiklen er fra magasinet Gå Godt 3-2019, som er udgivet af Danske Fodterapeuter.

Sidebar