5 steps til at klippe tåneglene – korrekt

Vidste du, at der findes en korrekt måde at klippe tånegle på? En måde, som faktisk gør, at du undgår nedgroede negle, infektion og smerter. Her får du fem gode råd, så du kan blive en mester i at klippe tånegle.

Dine tånegle har faktisk en vigtig funktion. De er nemlig med til at beskytte den yderste hud på tæerne mod slag og skarpe objekter. Derfor skal vi passe godt på vores tånegle og sørge for at give dem den rette pleje. Det kan du gøre ved at følge fem enkle trin.

1) Vælg det rette redskab

Det er ikke ligegyldigt, hvad du bruger til at klippe neglene på tæerne med. Anskaf dig en god negleklipper eller neglesaks på dit lokale apotek, hos en materialist eller på nettet. Den er nemlig beregnet til at klippe tåneglene. Husk at gøre klipperen rent mellem hver negleklipning for at mindske bakterier. En køkkensaks, knibtang eller vinkelsliber er selvsagt et no-go. Men faktisk ser fodterapeuter lidt af hvert i deres klinik. Læs skrækhistorierne her.

2) Klip dem efter et bad

Tørre negle kan være svære at klippe, fordi de flækker nemmere. Derfor kan det være en fordel at klippe dem, mens de stadig er lidt fugtige efter badet. Har du meget tykke tånegle, kan det være en idé at blødgøre dem i badet før negleklipningen.

3) Klip neglen lige over

Nu kommer det vigtigste råd i din klipperutine. En tånegl skal klippes lige over, og det er vigtigt at neglen ikke klippes for tæt på huden.
Mange klipper dog neglen i en bue, så neglen bliver for kort ude i siden af tåen. Dette kan forsage at neglen gror ind i huden hvilket resulterer i smerter og irritation. Det er som oftest storetåen, der er mest udsat, men i princippet kan alle tåneglene blive ramt.

4) Fil skarpe kanter

Når tåneglen bliver klippet lige over, kan det være, at der er lidt skarpe kanter tilbage. Dem må du gerne forsigtigt file ned med en neglefil. Det er rarest at få kanterne slebet ned, så du undgår, at de prikker ind i huden på sidetåen – eller sidder fast i strømper og sko.

5) Negleklip regelmæssigt

Vores negle på tæerne vokser langsommere end dem på fingerspidserne. Faktisk vokser tåneglene kun omkring 2 millimeter hver måned. Det betyder, at du kan nøjes med at klippe neglene, når de trænger til det. Neglene må ikke blive for lange, så de kommer til at klemme tæerne i skoen eller borer sig ind i sidetåen.

Er du mor eller far til nogle små fødder, kan du kigge i vores guide til at klippe børns tånegle lige her.

Sidebar