Har du nedsunken forfod? – Her er hjælp at hente

Nedsunken forfod kan godt behandles, men det kræver den rette hjælp.

En brændende smerte, hver gang du tager et skridt. Nedsunken forfod er en meget smertefuld lidelse. Er du kvinde og over 45 år, har du større risiko for at blive ramt, men der kan være flere årsager til tilstanden. Har du en normal forfod, har du en bue på tværs under tæernes grundled. Når du går, bliver forfoden belastet og buen rettes ud, så hele forfoden får kontakt til underlaget. En stødabsorberende funktion, som er nødvendig for en normal gang.

Har du nedsunken forfod, er tværbuen sunket ned, så tæernes led hele tiden presses ned mod underlaget. På den måde kommer der ekstra belastning på trædepuderne, og i længden giver det store smerter, når du bevæger dine fødder.

Så hvordan opstår nedsunken forfod?

Der kan være flere årsager:

  • Brug af høje hæle eller fodtøj, der ikke sidder fast på fødderne såsom klipklapper, træsko og gummistøvler
  • Svaghed i muskler og led

Medfølgende fodproblemer

Det forøgede tryk på trædepuden vil typisk medføre:

  • Hård hud
  • Ligtorne
  • Hammertæer
  • Indskrænket bevægelighed af tæerne

Kontakt en fodterapeut

Har du tegn på nedsunken forfod, kan du blive behandlet af en fodterapeut. De er eksperter i fodsygdomme og fodproblemer og kan hjælpe dig med at komme rigtig fra start med behandling.

Du vil få rådgivning til valg af fodtøj og behandling med indlæg ved svære tilfælde, som vil give den nødvendige støtte og aflastning til forfoden. Valget af behandling og indlæg afhænger af, om den nedsunkne forfod er stiv eller fleksibel.

Sidebar