Mere end 30% af befolkningen har haft smerter og problemer med deres fødder i løbet af en periode på en måned, viser både danske og internationale undersøgelser

Især de mere end 320.000 diabetespatienter bør have særlig fokus på deres fødders sundhed, da fodsår hos både type 1- og type 2-diabetikere er en komplikation, der skal tages meget alvorligt. Sårene kan optræde både på tæer, fødder og underben. Fodsår kan medføre alvorlige infektioner, der i sidste ende kan føre til amputationer. Ved at have en god diabeteskontrol og gribe tidligt ind, kan man reducere antallet af fodsår og amputationer betragteligt. Derfor er forebyggelsen af fodsår meget vigtig, så diabetikere bør selv kontrollerer fødderne dagligt og regelmæssigt gå til en statsautoriseret fodterapeut.

 

Er det ikke kun ældre mennesker der går til fodterapeut?

Der er sikkert mange der har den opfattelse, at det kun er ældre damer der går til fodterapeut. Faktisk er det de færreste, der har en neutral fodstilling. Resten har i mindre eller svær grad forkerte fodstillinger, der kan medføre smerter i knæ, hofter og ryg. Fodterapeuterne kan nemt afgøre din fodstilling gennem et fodtjek. Fejlstillinger kan afhjælpes med specielle indlæg og træning.

Adskillige sportsfolk har fået forbedret deres præstationer, efter erkendelsen af, at have behov for indlæg i deres sko. Magasinet Gå Godt har blandt andet skrevet om golfspilleren Iben Tinning, badmintonspilleren Peter Gade, cykelrytteren Michael Mørkøv, håndboldspilleren Katrine Fruelund og tennisspilleren Mai Grage, der alle har haft megen glæde af deres indlæg, og som regelmæssigt får fødderne tjekket hos en fodterapeut.

 

Børn kan også have glæde af et fodtjek

Erfaringer fra landets fodterapeuter viser også, at børn kan have stor glæde af at få tjekket fødderne. Manglende lyst til at ville gå eller løbe, kan skyldes en fejlstilling i foden, men med de korrekte indlæg fra en fodterapeut, kan problemet afhjælpes.

Så måske skulle du hanke op i familien og få fødderne tjekket på Fodens Dag den 17. september 2020.